Scouts

Scouts zijn jongeren van 11 t/m 15 jaar. Als scout doe je teveel om op te noemen, maar hier volgen toch een aantal voorbeelden die je beter niet aan je ouders kunt vertellen. Een toren van 4 meter hoog bouwen en met z´n allen gezellig boven in, op houtvuur een pannenkoek bakken. Zelf een touwbrug over het water maken en daar met je rugzak op het liefst droog over zien te komen. Met een appel en een ei een stad binnengaan en met een kleuren tv terug komen. Rugbyen met een zak rotte aardappelen. Je eigen blaren doorprikken.

Tijdens Pinksteren gaan we met zo’n 1500 andere  scouts op kamp, het NPK. Je moet daar zelf alles doen: koken op houtvuur, je eigen douche bouwen, je eigen tent opzetten en naar eigen ontwerp een etensplaats in elkaar knopen. Het hoogtepunt van het jaar is zomerkamp. Wij gaan  een week (7 dagen) op kamp ergens in Nederland. (Of misschien wel verder…) De gezelligheid en lol/ouwehoeren zijn dan het belangrijkste.  Dit zijn trouwens niet de enige kampjes die wij hebben, zo af en toe doen wij ook een kampje in het weekend.

Daarnaast gaan we nog op hike (wandeltocht). Ook als jullie nog eigen idee hebben zij ze welkom, wie weet doen we straks jouw zelfbedachte spel! Ben je nieuwsgierig? Meld je aan en kom dan een keer langs! Wij draaien zaterdagmiddag van 14:00-16:00.