Goed nieuws! We kunnen weer (deels) los!

Beste (jeugd)leden, 

Op basis van de aanvullende maatregelen die de overheid dinsdagavond 21 april bekend heeft gemaakt in de aanpak van het coronavirus, heeft Scouting Nederland aangepaste richtlijnen opgesteld om het Scoutingspel te kunnen spelen. Wij zullen deze richtlijnen als groep gaan opvolgen. Voor onze groep betekent dit dat wij vanaf vrijdag 8 mei en zaterdag 9 mei weer fysieke opkomsten met de Welpen, Scouts en RSA kunnen gaan draaien! Dat is uiteraard fantastisch nieuws! 
Helaas geldt dat de stam nog steeds geen fysieke opkomsten kunnen houden, maar zeker wel online opkomsten kunnen doen. 
Met de speltakken die wel opkomsten kunnen gaan draaien zal ik(Trienke) samen met Martijn (Groepsbegeleider) per speltak een Skypeoverleg hebben om specifieke afspraken te maken. We gebruiken hierbij de richtlijnen die op het PDF (bijlage) van Scouting Nederland en uiteraard onze eigen idee├źn. Voor de datum/tijdstip van dit overleg komt nog een mail per speltak.   

Zomerkamp

De voorbereidingen voor het Zomerkamp voor de Welpen en de Scouts kan gewoon doorgaan zoals gepland. Mochten we uiteindelijk niet op kamp kunnen, dan ligt er in ieder een draaiboek voor de volgende keer klaar. Voor de RSA geldt dit ook, maar zij zouden wellicht uit voorzorg alvast een alternatieve kampplaats in Nederland kunnen zoeken.

Jubileum

Ook voor het 85-jarig jubileum  dat gepland staat in september geldt dat de voorbereidingen gewoon door kunnen gaan. Eventueel kan de datum van de viering worden verschoven.