Wie wij zijn

Scoutinggroep ‘De Trekvogels

De groep is in 1935 opgericht door een tandarts en een dominee in Haren en bestaat inmiddels al bijna 85 jaar. We zijn van af het begin uitgegroeid tot een groep met 2 gebouwen, één in Haren en één in Eelde-Paterswolde. De groep bestaat op dit moment uit 79 leden. Van deze leden zijn elke week 25 vrijwillig bezig om zich in te zetten om de jongeren een mooie scoutingtijd te bezorgen.

De scoutinggroep is opgedeeld in een aantal speltakken. De speltak Welpen is voor kinderen van 7 t/m 11 jaar. De speltak Scouts is voor jongeren van 11 t/m 15 jaar. De speltak Explorers is voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Achttienplussers komen bij de Tweetystam, worden leiding van de speltakken en vervullen een andere rol binnen de groep.

Wat is scouting ?

Scouting is een vorm van jeugd- en jongerenwerk die je over de hele wereld tegenkomt. Scouting Nederland wil jeugd en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding bieden. Daarvoor gebruiken we het spel van ‘Scouting’, het verkennen.

Enkele onderwerpen die centraal staan zijn:

  • Samenwerking
  • Verantwoordelijkheid
  • Creativiteit
  • Sociale ontwikkeling
  • Gezellig samenzijn

Kinderen zijn op weg naar zelfstandigheid. Scouting helpt in die ontwikkeling door afnemend leiding te bieden. Daardoor levert Scouting ook een bijdrage aan de vorming van een persoonlijkheid.

Iedere leeftijd vereist een eigen aanpak, een eigen aanbieding van het spel. Daarom kent Scouting verschillende speltakken. Iedereen kan en mag lid worden van Scouting.

Ervaren en erkende leidingleden zorgen er voor dat alles veilig en leuk verloopt.

Iedereen is van harte welkom om eens langs te komen en mee te doen. Doe mee met avonturen zoals vuur maken, rugby spelen, hike lopen, torens bouwen, zwemmen, ouwehoeren en laat naar bed gaan. Kom eens langs en laat je verbazen! Misschien is Scouting wel iets voor jou!