Explorers

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar, houd je van avontuur en vind je het leuk om met je leeftijdgenoten maffe dingen te organiseren? Dan moet je zeker eens bij ons komen kijken! We komen elke vrijdagavond van 20:00 tot minimaal 22:00… in Haren of Eelde-Paterswolde bijeen.

De Explorers zijn een speltak binnen de Scoutinggroep ‘De Trekvogels’ waarbij je zelf bepaalt wat je op een opkomst gaat doen. Zo kun je bijvoorbeeld met de groep gaan abseilen, lasergamen, rugbyen, sneeuwsurfen, honkballen, levend stratego spelen, een excursie organiseren of een video avond in het scoutinggebouw houden. Hierbij word je natuurlijk wel ondersteund door de begeleiding.
Tijdens deze opkomsten steek je ook nog aardig wat op. Zo leer je bijvoorbeeld allerlei knoop technieken, nieuwe bijdehante opmerkingen, hoe je moet abseilen, hoe je iets moet organiseren en nog veel meer! Maar wat je vooral ook leert is slap ouwehoeren met een groep gezellige leeftijdgenoten. Op deze manier leer je ook een hoop nieuwe vrienden kennen. Kortom: waar het allemaal om draait, is gewoon een gezellige tijd hebben!

Behalve de opkomsten zijn er ook kampen die elk jaar worden georganiseerd. Zo gaan wij elk jaar op NPK (Noordelijk Pinksterkamp). Dit is een enorme gebeurtenis waarbij veel noordelijke scoutinggroepen samen een paar dagen kamperen in de Marne. Verder doen wij natuurlijk mee aan onze eigen hike! En ‘last but not least’ natuurlijk het zomerkamp. Dan gaan wij zelf ergens kamperen. Waar? Dat bepalen we zelf! We zijn onder andere in Wiltz (Luxemburg), Dwingeloo en Koblenz (Duitsland) geweest.

 

Heb je er zin in? Meld je aan en kom  een keer langs! Over het algemeen draaien wij vrijdagavond van 20:00 tot minimaal 22:00. De begeleiding is te bereiken op rsa@detrekvogels.nl of klik op “Contact” in het menu.