Scouts

 

 

Scouts zijn jongeren van 11 t/m 15 jaar. Als Scout doe je teveel om op te noemen, maar hier volgen toch een aantal voorbeelden die je beter niet aan je ouders kunt vertellen. Een toren van 4 meter hoog bouwen en met z´n allen gezellig boven in, op houtvuur een pannenkoek bakken, zelf een touwbrug over het water maken en daar met je rugzak het liefst droog over zien te komen, met een appel en een ei een stad binnengaan en met een kleuren tv terug komen, rugbyen met een zak rotte aardappelen en je eigen blaren doorprikken.

Tijdens Pinksteren gaan we met zo’n 1500 andere scouts op kamp, het NPK (Noordelijk Pinksterkamp). Je moet daar zelf alles doen: koken op houtvuur, je eigen douche bouwen, je eigen tent opzetten en naar eigen ontwerp een etensplaats in elkaar knopen. Het hoogtepunt van het jaar is zomerkamp. Wij gaan een week (7 dagen) op kamp ergens in Nederland. (Of misschien wel verder…) De gezelligheid en lol/ouwehoeren zijn dan het belangrijkste. Dit zijn trouwens niet de enige kampjes die wij hebben, zo af en toe doen wij ook een kampje in het weekend.

Daarnaast gaan we nog op hike (wandeltocht). Ook als jullie nog eigen idee hebben zijn ze welkom, wie weet doen we straks jouw zelfbedachte spel!
Ben je nieuwsgierig? Meld je aan en kom dan een keer langs!
Wij hebben opkomst op zaterdagmiddag van 13:00-15:00. Je kunt ons bereiken via scouts@detrekvogels.nl.